Tips

Zeven manieren om meer rust in je hoofd te creëren

Rust, een begrip wat mensen tegenwoordig amper nog kennen. Je zou het niet denken (kuch), maar rust is dus écht goed voor je, net als slaap, een onderdeel van rust. Om die drukte uit je hoofd te krijgen, hebben wij zeven tips verzameld om meer rust in je hoofd te creëren.

MEDITEREN

Twee jaar geleden hadden wij je hier op de redactie uitgelachen, maar inmiddels doe ik zelf ook aan meditatie. Een paar maanden geleden downloadde ik de welbekende app Headspace en sindsdien ben ik niet meer uit de app weg te slaan. In het begin was het even inkomen en merkte ik nog niet zo veel, maar inmiddels merk ik dat het me echt even rust geeft. Een goede tip om even voor een klein momentje te ontspannen!

DE NATUUR OPZOEKEN

Het is iets kleins, maar oh, zo belangrijk: een wandelingetje maken in de natuur. Ga even voor een klein (of groot) rondje naar buiten! Misschien heb je wel een viervoeter die met je mee wilt of een wandel-maatje die zich bij je aan wilt sluiten.

ME-TIME

Me-time is een ontzettend groot begrip: voor iedereen betekent me-time iets anders. De één vind het fijn om een youtube-video of Netflix te kijken, de ander vindt een maskertje fijn en sommigen kiezen voor een power-nap. In alle gevallen is alles goed: waar jij je het fijnst bij voelt als het aankomt op me-time.

HET HUIS OPRUIMEN

Wanneer je onrustig bent in je hoofd, moet dit eigenlijk als eerste in je huis opzoeken. Wanneer je huis of een bepaald gedeelte in het huis rommelig is, voel je je meteen een stuk onrustiger. Pak je kamer is een keer goed aan, houd een voorjaarsschoonmaak of doe wat spullen weg. Succes gegarandeerd.

VOORKOM UITSTELGEDRAG

Uitstelgedrag is een makkelijke onrustkweker in je hoofd: wanneer jij continu alles uitstelt zet je in feite alles ‘even opzij’ waardoor het nog aanwezig is. Zodra je dingen afrondt, kun je het wegstoppen en heb je weer een zorg/last minder in je hoofd. Zorg er daarom dus voor dat je zoveel mogelijk dingen als eerste afrondt, zodat je letterlijk je fictieve to-do lijstje kleiner kunt maken.

REALISTISCHE PLANNING

Houd een realistische planning, en plan jezelf niet de volledige dag vol. Wanneer je jouw taken verspreidt over de hele week, krijg je meer gedaan en kun je – mocht je tijd over hebben – vooruit werken. Wanneer je geen extra tijd hebt, is dat dus ook niet erg, want je hebt je planning voor vandaag in elk geval al af. Morgen weer een dag. 

SLAPEN, WATER DRINKEN, FRUIT ETEN

Last but not least, ’s werelds meest simpele manier om goed voor jezelf te zorgen en rust te creëeren: slaap genoeg, drink veel water en eet genoeg fruit. Self-reminder: doe dit dus ook. Slaap, water en fruit zijn essentieel en je moet ook eigenlijk niet zonder deze drie levensbehoeften willen leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De inhoud van deze site is gemaakt door een student van Landstede Zwolle
Copyright © 2023 Landstede Zwolle - Disclaimer & legal