Column,  Food

Sauvignon Blanc: de nieuwe Chardonnay!

Annalia Dekker (29) werkt als marketeer bij Ukje.nl en heeft het daar onwijs naar haar zin. Ze heeft een enorme liefde voor wijn – al jaren – maar er groeit momenteel een kleine spruit in haar buik waardoor ze het enkel met het schrijven over wijn kan doen. Met alle liefde, dat dan weer wel.

Je denkt vast wel is, jeetje die geuren ‘hoe onderscheid ik dat?’ – wees gerust dit kon ik in het begin ook niet, maar alles kan geleerd worden! Ik heb het geleerd tijdens mijn wijnstudie. Mijn wijnleraar zei gewoon, alles wat je koopt aan groenten, fruit en kruiden daar zit een geur aan. Dus ga dat is ruiken. Doe dit in de winkel maar ook tijdens het bereiden van je maaltijd. Geuren evolueren namelijk. Je moet bij mij ook niet raar staan te kijken wanneer ik bij een wijnboer een handje grond of een steen pak en dit ruik – mineraliteit zit in de grond namelijk!

De Sauvignon Blanc wordt over het algemeen in het wat noordelijke halfrond verbouwt, denk hierbij aan Nieuw-Zeeland – Marlborough en Frankrijk – Loire. Hier komen de echte toppers vandaan en ik moet zeggen dat in deze mijn lichtelijke voorkeur naar Nieuw-Zeeland gaat. Tot nu toe zijn mijn favorieten van Villa Maria en Peter Yealands, deze zijn echt verrukkelijk! De koele invloeden hebben dan ook weer invloed op de smaak, hierdoor krijgt de wijn meer mineralen. Een niet  te zoete smaak en meer groen fruit in de wijn. 

De Sauvignon Blanc kan je het beste combineren met Sushi, kip, kalkoen, of een frisse cesear salade. Hij is daarnaast ook een topper voor op het terras, netgoals de Chardonnay. Serveer goed koud, en wals hem goed om de heerlijke geuren naar boven te krijgen!

Santé

Annalia Dekker


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De inhoud van deze site is gemaakt door een student van Landstede Zwolle
Copyright © 2023 Landstede Zwolle - Disclaimer & legal